Petrecere de taiere de mot sau turta

daca aveti o petrecere de mot si doriti o atmosfera de basm cu personaje din poveste noi suntem ceea ce cautati.

Motul sau turta este o petrecere care se organizeaza de obicei la varsta de un an, dar, daca acest lucru nu este posibil, poate sa fie organizata pana la 3 ani ai copilului. La acest eveniment nasii au indatorirea de a face cadou finului lor cate un obiect din tot ce foloseste el la acea varsta (un set de hainute complet, diferite accesorii, un obiect de aur, jucarii, etc).
Daca este vorba de o fetita i se rupe turta (o turta dulce pe care o cumpara mama sau bunica) deasupra capului, in bucati care se impart la toti invitatii. Daca este baietel se impleteste o codita si se leaga cu o panglicuta (pentru a putea fi pastrata usor) si se taie de catre nas. Pana la aceasta data baiatul nu trebuie sa fie tuns niciodata.
Copilul este pus sa aleaga 3 obiecte de pe o tava pregatita anume dinainte. Tava sa fie preferabil din argint si pe ea sa se aseze similar ca la ursitori: aur, bani, carte, creion, ruj, pieptan, foarfeca, pahar cu vin, oglinda,etc. Dupa aceasta copilul este ridicat intai de nasi, de bunici si mai apoi de tata si „dat de grinda” facandu-i-se tot felul de urari.In afara de aceastea mai exista o multime de obiceiuri, dar in functie de posibilitati si de intelegerile dintre parinti si nasi acestea pot fi schimbate.
Mai aveti nevoie de BUNA DISPOZITIE si sa aveti grija, daca plange bebe sa nu cumva sa-l stranga vreo hainuta de vreo manuta, cum am patit noi de-a plans copilul toata petrecerea si nu stiam ce are.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s